Ultralydundersøkelse


På Puls Bjerke kan vi nå tilby ultralydundersøkelse av dine plager. Dette kan spare deg for mye tid sammenlignet med ventetiden på MR, og ved mange tilstander ser man at forskningen faktisk viser større verdi ved ultralydundersøkelse enn ved MR.

Ved hjelp av ultralyd så kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Sammenlikningsbilder av frisk side gjør at man kan bedømme om de funnene som gjøres på bildene er relevant for dine plager. Før en skanning med ultralydapparatet gjennomføres, tar fysioterapeuten opp en grundig sykehistorie og gjør en relevant klinisk undersøkelse. Basert på de funnene som gjøres kan man bekrefte eller avkrefte sine vurderinger ved hjelp av bildene fra ultralydskanneren.

Med ultralyd kan man få svært god hjelp i å diagnostisere en rekke plager. Leddbånd, sener, bindevev, slimposer og muskelvev er alle mulig å bedømme ved hjelp av å ultralyden. I tillegg kan man gjøre undersøkelser for å se etter hevelse eller væske i ledd. Ultralyden er særlig aktuell for å hjelpe i vurderingen av “senebetennelser”.