Trykkbølgebehandling


Trykk-/sjokkbølgebehandling er en behandlingsmetode primært innen fysikalsk medisin, som har vist å ha meget god effekt på en lang rekke kroniske tilstander, som tradisjonelt har vært vanskelig å behandle.

trykkbølgebehandling-av-akilles

 

Hva kan behandles

Hofte
Trochanteritt
Like ovenfor/bakenfor trochanter fester setemusklene (glutealmuskulaturen). Her kan det også oppstå betennelse i en eller flere av slimposene (gluteusbursitt). Sener fester seg til trochanter i samme område. Ved overbelastning, f.eks. hos langdistanseløpere, kan det oppstå en senebetennelse.

Fot / Legg
Plantarfascitt med og uten hælspore

Plantarfascitt er en betennelse i fotsålens seneplate der den fester seg til hælbenet. Selv om tilstanden går over av seg selv, så tar det for de fleste 1-2 år. I mellomtiden er det mange som behøver behandling.

Kne
Jumper’s knee/Hopperkne.
Jumper’s knee eller patellar tendinopati er en utbredt belastningsskade blant idrettsutøvere og mosjonister.  Den er særlig utbredt i idretter som inneholder støt/hopp og/ eller  rask og stor kraftutvikling, eks. fotball, tresteg, lengdesprang, volleyball. Det er en betennelse i kneskålsenen. Skaden kan skje akutt.

Skulder
Skuldersmerter kan ha flere ulike årsaker; inneklemming av supraspinatussenen, bicepssenen eller infraspinatussenen, rotatorcuffruptur, kalkdannelse i skulder er noen av dem.
Senebetennelse i skulderen er en irritasjon i en sene, vanligvis som følge av overbelastning.

Albue
Musearm/Tennisalbue/ Lateral epikondylitt

Epikondylitt er en smertetilstand i albuen som skyldes overbelastning av senefester
Tennisalbue skyldes forandringer i senen og/eller senefestet til fingrenes strekkemuskler. Lokalisasjonen er på den ytre siden av albuen, og her kjennes også smertene.

Fordeler med behandlingen

• Behandlingen kan gjennomføres uten medisinering (smertestillende/ betennelsesdempende medikamenter)
• Behandlingen kan erstatte tradisjonell behandling, som kan være mer omfattende (f.eks kirurgi) eller har flere bivirkninger
• Behandlingstiden er meget kort og man bør kunne se en positiv effekt etter 2-4 behandlinger
• Ingen lokalbedøvelse er nødvendig